Systemisch leiderschap begint bij jezelf, toch?

Als leider heb je de uitdaging leiding te geven aan een systeem of dat nu de hele organisatie, een organisatieonderdeel of een team is. Systemen met elk zo hun eigen dynamieken, patronen en mechanismen, zichtbaar en soms verborgen, bewust en soms onbewust. Wat heeft het systeem of wat hebben de systemen nodig? Hoe ga je als leider om met je eigen (al dan niet onbewuste) intenties, wensen, behoeften, verwachtingen en onzekerheden? En hoe verhouden die zich dan tot de (oorspronkelijke) bedoeling van de organisatie en de leefwereld en systeemwereld, die daar achter zitten? Welke vragen heb je dan te stellen en welke systemische interventies kunnen je dan behulpzaam zijn, waardoor je met gevoel voor realiteit andere perspectieven, samenhang en weer energie kunt creëren, die de organisatie de gewenste resultaten opleveren?

Anders gezegd: Leiderschap is van alle tijden en kent vele vormen. Wij kiezen ervoor ons te richten op leiderschap van binnenuit ter bevordering van je dynamische authenticiteit en effectiviteit.

Leiderschap is meer dan leiding geven. Het is vanuit het vertrouwen in jezelf en je zelfkennis dat je vertrouwen in de kennis en ambitie van je team kunt voeden. Ook bij leiderschap is onze aanpak daarom systemisch.

Wij kijken samen met jou naar de grotere context waarin je als leider een rol te vervullen hebt. We bieden je daarnaast praktische handvatten aan om op een dynamische, resultaatgerichte en praktische manier aansluiting te vinden bij de globale uitdagingen van deze tijd.

De ankerpunten van onze leiderschapstrajecten zijn de volgende:

 • Wij spreken verschillende (fysieke) intelligenties aan zoals IQ, EQ en SQ
 • Wij benaderen vragen door de bril van vier leiderschapskenmerken:
  • Het analytische
  • Het resultaatgericht
  • Het sociale
  • Het visionaire
 • We nodigen je uit van wat in jezelf leeft (ook onbewust) te verkennen
 • Wij horen graag je eigen stem en wat je unieke bijdrage kan zijn
 • Wij werken ter bevordering van jouw talenten

Onze leiderschapstrajecten

 • Systemisch Leiderschap
 • Persoonlijke één op één coaching
 • Intensieve coaching met twee coaches tegelijkertijd
 • Coming Into Your Own (CIYO) leadership Intensives

De dynamische Kracht van Vrouwelijk Leiderschap

CIYO is een meerdaagse dynamische Persoonlijk Leiderschap Ontwikkelingsretraite voor vrouwen die bereid zijn zichzelf te bekrachtigen om hun ideale leven te leiden door hun volle vrouwelijke potentieel toe te staan.

De kennis die verwerkt is in deze ervaringsgerichte personal leadership Intensives wortelt in meer dan 20 jaar internationale uitvoering door vrouwen voor vrouwen in de corporate wereld (onder andere Shell, Carrefour, Total, EDF Hewlett-Packard, BP), de overheid en het publieke domein. Deelnemers en begeleiders zijn onder andere CEO’s, managers, coaches, adviseurs, kunstenaars, zelfstandige ondernemers, moeders en jonge talentvolle vrouwen van 18 tot 70 jaar.

Allen staan open voor ontmoetingen buiten hun dagelijkse context en om nieuwe paden te verkennen. Velen ervaren de verschillen in leeftijd, achtergrond en dagelijkse realiteit en de uitwisselingen als een verrijking van hun vrouwelijk leiderschap.


Het CIYO programma biedt vrouwen de mogelijkheid om stil te staan bij wie ze vandaag zijn, waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan. De retraite helpt in het begrijpen van de relatie tussen hun innerlijke dynamiek en hun uiterlijke leven en met helderheid de (nieuwe)uitdagingen in hun (werk)leven aan te gaan. Deelname geeft toegang tot een groot kennisnetwerk van internationale alumni.

Het is voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in een proces van diepe reflectie en exploratie om krachtig en gesteund door een community hun leven nieuwe adem in te blazen.

Ben je als organisatie erin geïnteresseerd in-company vrouwelijke leiderschap programma’s aan te bieden, neem gerust contact met Cécile Pernette Masson op voor een maatwerkuitvoering in zowel het Nederlands als Engels.

Wij bieden deze retraites en masterclasses aan op basis van open inschrijvingen in Nederland, Frankrijk en Italië.